Home | Over ons | Werken bij | Contact | Links | Nieuws | Vragen? |

Mbo-opleidingen

Volwassenenonderwijs

Voor wie:
088 222 1777
 

Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen


Niveau: 4

Leerweg: BOL/BBL

Opleidingsduur: 3 jaar

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je werkt met mensen die moeite hebben zich zelfstandig staande te houden in de samenleving. Denk hierbij aan ouderen, vluchtelingen, drugsverslaafden, mishandelde vrouwen of psychiatrisch patiënten. Sommige cliënten geef je langdurige ondersteuning, bijvoorbeeld bewoners van een psychiatrisch centrum of asielzoekerscentrum. Andere cliënten bied je tijdelijke ondersteuning, bijvoorbeeld drugsverslaafden of vrouwen die een onderkomen zoeken in een blijf-van-mijn-lijfhuis.

webdecaan   Aanmelden   Brochures

Opleidingsinhoud

De opleiding duurt 3 jaar. In het derde jaar kies jij een uitstroomkwalificatie: gehandicaptenzorg of volwassenenwerk. In de opleiding ligt de nadruk op praktijkleren. Zo leer je de kennis, vaardigheden en houding die je nodig hebt om straks een goede medewerker maatschappelijke zorg te zijn. Deze kennis, vaardigheden en houding noemen we ook wel de beroepscompetenties.
In de opleiding is het belangrijk dat jij je eigen leervragen formuleert en daarmee je leerproces vormt geeft. Jij bent tenslotte diegene die dit beroep gaat uitoefenen. Je ontwikkeling leg je vast in een portfolio. Natuurlijk word je hier goed bij begeleid!

De opleiding duurt in principe 3 jaar. Het kan echter soms voorkomen dat je 4 jaar over de opleiding doet. Dat heeft dan te maken met je studievaardigheden en vooropleiding.

Toelatingseisen Vooropleidingen

• Diploma vmbo kader of theoretisch
• Overgangsbewijs havo van leerjaar 3 naar leerjaar 4
• Bij de BBL-opleiding moet je ook een baan in de maatschappelijke zorg hebben.

Verklaring Omtrent Gedrag
Studenten die kiezen voor een studie binnen het domein Welzijn kiezen voor een beroep waarin je gaat werken met mensen. In veel gevallen heb je tijdens je stage een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Het is goed dat je hiermee rekening houdt wanneer je een studie binnen Welzijn wilt volgen.

Kosten

Kijk voor een overzicht van de kosten van dit schooljaar bij het kostenoverzicht op www.idcollege.nl/kosten. Op deze pagina vind je ook meer informatie over betalingsmogelijkheden en studiefinanciering.

De kosten van boeken en materialen verschillen per opleiding. Je kunt bij één van de leveranciers op onze speciale schoolboekenpagina op www.idcollege.nl/schoolboeken jouw boekenpakket bestellen.
Opleidingsinhoud Toelatingseisen Vooropleidingen Kosten Leslocaties